Yaşam Toronto Uluslararası Film Festivali başladı

Toronto Uluslararası Film Festivali başladı

Paylaş
Toronto Uluslararası Film Festivali başladı

Kanada'nın Toronto kentinde her yıl düzenlenen ve sinema dünyasının en önemli festivallerinden biri olan Toronto Uluslararası Film Festivali başladı

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen Toronto Uluslararası Film Festivali, Davis Guggenheim’ın From the Sky Down filmi ile "perde" dedi. 18 Eylül’de sona erecek festivalde 65 ülkeden 268’i uzun ve 68’i de kısa metrajlı olmak üzere toplam 336 film yarışacak.

Haberin Devamı

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, festivale aralarında Catherine Deneuve, Charlotte Rampling, George Clooney, Brad Pitt, Clive Owen, Gerard Butler, Jeon Do-Yeon, Jon Hamm, Shahid Kapoor, Michael Fassbender, Freida Pinto, Glenn Close, Matthew Goode, Philip Seymour Hoffman, Rachel Weisz, Ryan Gosling, Salma Hayek’in de bulunduğu yüzlerce film yıldızının katıldığı belirtildi.

Festivale, yazar Salman Rüşdi’nin yanı sıra ünlü yönetmen ve yapımcılarından Davis Guggenheim, Francis Ford Coppola, Alexander Payne, Agnieszka Holland, Guy Maddin, Luc Besson, Bill Duke, Oren Moverman, Malgoska Szumowska ve Bennett Miller gibi isimler de geliyor. 8-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivale bu yıl Türkiye’den 2 film katılıyor.

Haberin Devamı

TÜRK YÖNETMENLER TORONTO'DA

Festival kapsamında Özcan Alper’in yönettiği "Gelecek Uzun Sürer" (Future Lasts Forever) ve Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği "Bir Zamanlar Anadolu’da" (Once Upon A Time In Anatolia) adlı filmler sinemaseverlerle buluşacak. "Çağdaş Dünya Sineması" bölümünde gösterilecek Gelecek Uzun Sürer adlı filmde Gaye Gürsel ve Durukan Ordu başrolde.

İlk filmi "Sonbahar" ile çok sayıda ödül olan yönetmen Özcan Alper, yeni filminin dünya prömiyerini Toronto’da yapacak. Nuri Bilge Ceylan’ın başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel’in paylaştığı "Bir Zamanlar Anadolu’da" filmi, bu yıl Cannes Film Festivali’nde "Jüri Büyük Ödülü"nü kazanmıştı. Geçen yılki Toronto Uluslararası Film Festivali’nde "Şehirden Şehire" (City to City) adlı bölümde İstanbul konuk edilmiş ve son 20 yıl içinde İstanbul’da çekilmiş 10’u uzun, 7’si ise kısa metrajlı toplam 17 film festival kapsamında gösterilmişti. Ayrıca "Istanbul-A Conversation" isimli bir panel de düzenlenmiş ve bu panele Türkiye’den yönetmenler Reha Erdem, Pelin Esmer ve Seren Yüce gibi isimler katılmıştı.