Yaşam Tüm zamanların en iyi mafya filmi... Ama hiç çekilmedi

Tüm zamanların en iyi mafya filmi... Ama hiç çekilmedi

Paylaş
Tüm zamanların en iyi mafya filmi... Ama hiç çekilmedi

Sosyal medyada ‘Goncharov’ adlı bir film hakkında yorumlar yapılıyor. Kimi filmin hayatını nasıl değiştirdiğini anlatırken kimi de detaylı bir şekilde tarif ettiği sahnelerin güzelliğinden bahsediyor. Tabii bu yorumları okuyanlar da filmi merak ediyor ama bir türlü bulamıyor. Çünkü böyle bir film yok!

Her şey 2020'de 'zootycoon-archive' adlı kullanıcının internetten aldığı botun fotoğrafını Tumblr'da paylaşmasıyla başladı. Botun dil bölümüne gerçekte hiç var olmayan ‘Goncharov’ filminin reklamı dikilmişti. Reklamdaki bilgiler 'Goncharov'un Martin Scorsese tarafından yönetilen bir mafya filmi olduğu belirtiliyor ve 'tüm zamanların en iyi mafya filmi' olduğu öne sürülüyordu. Gerçekte yapımcılığını Scorsese'nin üstlendiği 2008 yapımı 'Gomorrah' filminin reklamı yapılmak istenmiş ancak isim yanlış yazılmıştı. Bir başka kullanıcının "Daha 'Goncharov'u izlemedin mi?" diye yanıt vermesi internet dünyasında yeni bir akım başlattı.

Haberin Devamı

'EVET BEN YAPTIM'

Önce sosyal medyada filmin 1973 yapımı olduğu yazıldı. Sonra Al Pacino'dan Robert DeNiro'ya, Gene Hackman'dan Harvey Kietel'a kadar yıldızlarla dolu bir kadro uyduruldu. Derken filmin afişi internette dolaşmaya başladı. Sonra da kimi filmlerden kesilip bir araya getirilerek uydurulan sahneler sosyal medyaya düştü.

Filmin yarattığı çılgınlığa Scorsese'nin kendisi de katıldı. Scorsese'nin kızı Francesca, babasıyla mesajlaşmasını sosyal medyadan paylaştı. Mesajlaşmada Francesca, 'Goncharov' hakkında bilgilerin olduğu bir internet sitesinin linkini gönderiyor ve "Bunu gördün mü?" diye sordu. Scorsese ise bu soruya "Evet o filmi yıllar önce ben yaptım" yanıtını verdi.