Yaşam 'Türk kadını çok güzel giyiniyor'

'Türk kadını çok güzel giyiniyor'

Paylaş
'Türk kadını çok güzel giyiniyor'

İstanbul-Galata'da yer alan Atelier '55 eşi olmayan bir mağaza. Bugüne kadar büyük kentlerde bulunmadığı için yurt dışından satın alınan ünlü modacıların tasarımları, bu mağazada.

Biz de kreasyonları Atelier '55'de satılan dünyaca ünlü modacılardan Türk kadınları ve Türk modası üzerine görüş aldık.

Haberin Devamı

Moda tasarımı okuyan, yerli-yabancı ünlü modacılar adına çalışma şansı yakalayan iki genç kadın; Gizem Bingöl ve Başak Abacı sayesinde İstanbul yepyeni bir mağazaya kavuştu:

Atelier ‘55. Bu mağazada İstanbul’da bulunamadığı için yurt dışından satın alınan ünlü modacıların ve yıldızı parlayan genç isimlerin kreasyonları satılmakta. İstanbul-Galata’daki Atelier ‘55’de tasarımları satılan ünlüler arasında Vivienne Westwood, Philip Treacey, David Koma, Holly Fulton, Jean Pierre Braganza, Bora Aksu, Burak Uyan, Aperlai, Notting Hill Design, Illesteva, Dominic Jones, Batya Kabudi, Melis Göral var. Bu modacılardan birkaçına sorular yönelttik. İşte cevapları:

“Şapkasız asla...”

Londra’da şapka tasarımında uzmanlaşan, öğrenciyken Rıfat Özbek, John Galliano gibi tasarımcılarla çalışan Philip Treacey, 1991’de adını taşıyan şirketini kurdu. Karl Lagerfeld, Versace, Givenchy, Valentino, Donna Karan gibi dünya devi tasarımcılarla, Kate Moss, Naomi Campbell gibi top modellerle çalıştı.

Haberin Devamı

Ünlü müşterileri arasında oyuncu Sarah Jessica Parker, süperstar Madonna ve Lady Gaga, İngiliz kraliyet ailesinden York Düşesi Sarah Ferguson ve Galler Prensi Charles’ın eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles var. “Her kadın muhteşem görünmek ister.

Şapka da bir kadını büyüleyici yapar” diyen Philip Treacey “Yüzü tamamlayan aksesuar” tanımını yapıyor.

“Kıyafet alışverişine altı ayda bir çıkın”

Klasik modaya punk tarzını getiren İngiliz modacı çılgın ve aykırı kıyafetleriyle tanınıyor. Westwood tasarımlarının en ünlü müşterileri arasında üç oyuncu başı çekiyor: Marion Cotillard, Sandra Bullock, Anne Hathaway. Vivienne Westwood, biz kadınlara alışveriş önerilerinde bulundu: “Çevreye büyük zararı olduğunu bildiğim için kıyafetlerimi çok sık yıkamam.

Ve insanları ekoloji konusunda duyarlı davranmaya çağırırım. Ayrıca aşırı tüketim çılgınlığı önlenemez bir hal aldı. Birçok işe yaramaz kıyafete sahip olup dolap doldurmak yerine az ama kıymetli eşyalar edinmek gerek.

Bunun için tek yapmanız gereken kıyafet alışverişine altı ayda bir çıkmak. Böylece daha kaliteli ve şık şeylere sahip olursunuz. Bir kez bunu deneyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.”

Haberin Devamı

“Keşke İstanbul’da defile yapabilsem”

Koma’nın kreasyonları, değişik kültürlerin karışımı. Rihanna ve Beyonce gibi ünlü starların modacısı olan David Koma, iki starın da güvenini tam olarak kazanmış.

Türkiye’den modacı Bora Aksu ile arkadaş olan David Koma, Türk kadınları hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı: “Sizi aşırı derecede güzel buluyorum. Çok zevkli giyiniyorsunuz.”

David Koma sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul gibi muazzam bir kültür mirasına sahip olan ve mimari anlamda etkileyici bir şehrin, burada yaşayan modacılar için inanılmaz bir ilham ve yaratıcılık kaynağı olduğuna eminim.

Türkiye’yi çok seviyorum, sayısız kez tatile geldim ama İstanbul’u gezemedim. Üstelik kentinizde defile de yapmadım. Bunu çok isterim”.

(29.09.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)