Türkiye'nin tatlı atlası
Selçuklu’dan beri Türk mutfağının en önemli unsurlarından biridir tatlılar. Sarayın helvaları, revanileri, baklavaları bugün tüm dünyanın dilinde. İşte Türkiye’nin tatlı mirasının haritaya iz düşümleri...
23 Ekim 2016 , Pazar 13:11
Şekerler, lokumlar, kurabiyeler, ezmeler, reçeller, meyve tatlıları, lokmalar, revani çeşitleri, nevzine, zerde, cezerye, demir tatlısı, keşkül ve daha yüzlercesi...
Geçmişini Osmanlı ve Selçuklu gibi iki büyük kültüre dayamış olan Türk Mutfağı’nın tatlıları da yemekleri gibi yazmakla bitmez.
HT Pazar'dan Ömür Akkor, Türkiye'nin tatlı atlasını çıkardı.
Katmer ve tatlı gözleme, kadayıf, künefe, kerebiç, baklava, sac arası, kabak tatlısı, kestane şekeri, pişmaniye, çekme helva, sütlaç, cennet çamuru, sütlü tatlı ve muhallebiler, bici bici, tahihli pide ve helva yemek için gidebileceğiniz yerlere bir yol haritanız olsun...
Haberin Devamı