Yaşam Üreterek 'huzur' buluyorlar

Üreterek 'huzur' buluyorlar

Paylaş
Üreterek 'huzur' buluyorlar

Erzincan 100'üncü Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nin gönüllü sakinleri, dokuma tezgahlarında 2 yıl içerisinde yaklaşık 10 bin liralık battaniye, kilim, yelek, atkı, minder, seccade, çocuk elbisesi, çorap dokudu

Kentte bulunan 100’ncü Yıl Atatürk ve Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde 2 yıl önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım’ın annesi Bahar Yıldırım adına açılan ’Meşguliyetle Terapi Atölyesi’ meyvelerini vermeye başladı.

Haberin Devamı

Huzurevinde kalan 40’ı kadın 84 kişiden 20’si boş zamanlarını atölyede çalışarak geçiriyor. 20 dokuma tezgahı ve bir de Siirt battaniyesi dokuma tezgahı bulunan atölyede, kendi istekleri doğrlutusunda çalışan yaşlılar; battaniye, kilim, yelek, atkı, minder, seccade, çocuk elbisesi, çorap gibi ürünler ortaya çıkardı. Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen usta öğretici yönetiminde dokuma yapan huzurevi sakinleri, 2 yıl içerisinde 10 bin lira değerinde ürün dokudu.

Yaşları 65 ila 85 arasında değişen yaşlılar, hem vakit geçirdiklerini hem de yaptıkları çalışmalar sonucu güzel ürünler ortaya çıkardıklarını belirterek, üretime katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını söylediler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ise atölye sayesinde yaşlıların hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem de el ve bilek kaslarını güçlendirdiğini bildirdi. Abdullah Yurt, "Yaşlılarımız kendi isteğine göre boş zamanlarını değerlendiriyor. Burada yapılan ürünleri değişik zamanlarda kermes düzenleyerek satmaya çalışıyoruz. Önemli olan yaşlılarımızın ciddi anlamda terapi olması" dedi.

Haberin Devamı

DHA