Yaşam Yazın kurtarıcısı korseli mayolar...

Yazın kurtarıcısı korseli mayolar...

Paylaş
Yazın kurtarıcısı korseli mayolar...

Deniz mevsimi için gün sayıyoruz artık. Peki siz hazır mısınız? Eğer daha hazırlığınızı yapmadıysanız mutlaka bu yazıyı okumalısınız. Hem bu yılın mayo ve bikinileri hakkında bilgi edinip hem de içinde daha iyi görünmeniz için gerekli bilgilere sahip olacaksınız

Bu yılın mayo ve bikinilerinde de yılın modasına uygun olarak canlı renkler ve desenler hakim. Tropik desenler özellikle mayo ve bikinilere çok yakışmış. Desenler sadece mayo ve bikinilerde değil, plaj çantalarında ve giysilerinde de görülüyor. Ayyıldız, Zeki, Kom, Penti, Reflection, Kyo my Friend, Triumph, Sunset ve tüm mayo ve bikini koleksiyonları rengarenk. Yani plajlar bu yıl her zamankinden daha renkli olacak... Süper Star Ajda Pekkan da bu yıl Ajda Pekkan For Twist Plaj Koleksiyonu ile gündemde. Cool ve feminen çizgileriyle dikkat çeken, rahatlık ve şıklığı buluşturan tasarımlarıyla Süperstar’ın tarzını plajlara taşıyan koleksiyon; egzotik çiçek desenler, püsküller, file, işlemeli ve parlak taşlar, altın rengi zincirlerle zenginleşiyor. Koleksiyonunun yüzü de kendisi oldu.

Eğer vücudunuzu yaza tam olarak hazırlayamadıysanız merak etmeyin; bazı markalar kadınların kendilerini plajda daha güvenli ve rahat hissetmeleri için bu yıl elinden geleni yapmış. Mesela Penti’nin zengin 2012 Plaj Koleksiyonu’nda korseli mayolar dikkat çekiyor. Vücuttaki fazlalıkları gizleyerek daha formda bir görüntü sağlıyor bu mayolar. Sıkılaştırıcı, ince ve rahatça kuruyabilen bu mayolar göbek ve göğüs kısmını toparlıyor, göğüsleri olduğundan daha iyi gösteriyor. Sunset de vücut kusurlarını gizleyen ‘Akıllı mayolar’ çıkarmış. Triumph’ın da koleksiyonunda vücuda şekil veren tasarımlar yer alıyor. Gotex’te ise büyük beden mayo bulmak mümkün. Yeterki plajlarda kendinizi iyi hissedip yazın tadını çıkarın...

Vücut tipine göre mayo seçimi

Ancak mayo alırken Penti’nin Tasarım Direktörü Ayşin Bicioğlu’nun belirttiği şu noktalara da dikkat edin:

Ters üçgen vücut


Omuzlunuz geniş, kalçanız dar ise; bikini altlarında yüksek bel, canlı renk ve desenler seçin. Askılı bikini üstü ile vücudunuz daha dengeli görünür.

Armut vücut

Omuzunuz dar, kalçanız geniş ise; renkleri ve desenleri üst parçada kullanın. Altınız daha koyu bir renkte ve düz olsun. Yüksek belli bikini altlarından uzak durun.

Dengeli, kıvrımlı (kum saati)

Omuzunuz ve kalçanız dengeliyse her modeli giyebilirsiniz. Straples, desenli üst, ipli alt parça vücudunuzun kıvrımlarını öne çıkarır..

Uzun bacaklar

Uzun bacaklar dikey çizgili modellerden kaçınmalı. Çok canlı renkler tercih edebilirler. Mayokini uzun bacaklılar için ideal. Bikini altı yüksek belli olmamalı.

Kısa bacaklar

Kalçası yüksek kesimleri giyin. Düz ve sade bir bikini altı ile desenli üst ideal.

Problemli bölgeye göre mayo seçimi

Büyük göğüsler

Büyük göğüsleri dik tutmak için balenli, göğüs altı bantlı, kalın askılı toparlayıcı modeller giyin. Mayolarda çok derin göğüs dekoltesinden kaçının. Yoğun ve büyük desenler tercih edilmemeli.

Küçük göğüsler


Destekli ve süngerli üstler sayesinde mükemmel dekolteye sahip olabilirler. Ufak ve ince bikini üstlerinden ve çok koyu renklerden kaçınılmalı. İşlemeleri süslemeleri olan çarpıcı renk ve desenler tercih edilmeli.

Geniş kalçalar


Dikkati kalçalardan göğüs bölgesine çekecek göğüs detaylı, aksesuarlı modeller tercih edilebilir. Bikinilerde üst desenli, alt düz renk olarak seçim yapılırsa daha ince bir görünüm sağlanabilir. Çok iri olmayan desenler seçilmeli, gözü yanıltan verev hareketli olan çizgili desen de tercih edilebilinir. Mayolarda ise V yakalı, parçalı, özellikle üstü desenli, gövde bölümü düz olan modeller kalçanın daha ince görünmesini sağlar. Göbek problemi olanlar Karın ve göbek kısmını saklamak için kurvaze ve karın bölgesi büzgülü mayolar giyin. Düz siyah bir mayo yerine koyu renk ve desenli bir mayo ile de ince görünüm sağlanabilir. Tekrar eden desenler ilginin tek bir yerde toplanmasını engeller.

Mayo bakımı önemli...

Mayonuzu uzun süre kullanmak için, her kullanmadan sonra bir-iki saat içinde elde, soğuk suda ve yumuşak bir sabunla yıkayın. Güneş yağı, klor gibi kimyasal maddeler ve tuzlu su, mayonun esnek yapısına ve kumaşına zarar verir. Bu yüzden, mayonuzu mümkün olduğu kadar çabuk yıkamanız gerekiyor. Mayonun suya basılması, çamaşır makinesinde yıkanması, kurutma makinesinde kurutulması ve ıslakken başka giysilerle yıkanması tavsiye edilmiyor. Mayonuzu sıkmadan kurumaya bırakın. Güneş ışığı, kumaş renginin solmasına neden olacağından, mayonuzu uzun süre güneşte bırakmayın, mümkünse tersten kurutun.

( 27.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı