Yemek 1 Tepsi Baklava Tarifi ve Yapılışı - En güzel 1 Tepsi Baklava nasıl yapılır?

1 Tepsi Baklava Tarifi ve Yapılışı - En güzel 1 Tepsi Baklava nasıl yapılır?

1 Tepsi Baklava Tarifi ve Yapılışı - En güzel 1 Tepsi Baklava nasıl yapılır?

Tam ölçü 1 tepsi baklava yapmak isteyenler için ölçüsü ölçüsüne 1 tepsi baklava tarifi ve yapılışı işinize çok yarayacak. Peki, En güzel 1 tepsi baklava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız 1 tepsi baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

En sevilen tatlılardan birisi olan ev baklavası, 1 tepsi baklava tarifi ile tam ölçü yapmanıza yardımcı oluyor. Peki, en güzel 1 tepsi baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız 1 tepsi baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

1 TEPSİ BAKLAVA TARİFİ

1 tepsi baklava malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı kaymak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvam alıncaya kadar un
  • 1 paket bizim yağ margarin

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Hamuru açmak için;

  • Yarım kilo nişasta
  • 2 paket fındık

1TEPSİ BAKLAVA YAPILIŞI

  • Tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Un, kabartma tozu, karbonat eleyip hamuru iyice yoğurun.
  • Üzerini nemli bezle örterek 1 saat dinlendirin.
  • Fırın tepsisini yağlayın, hazırlanan hamuru ortadan ikiye kesin.
  • İlk kesilen hamuru enlemesine yapılanın üzerinde uzatın, bıçakla ortasından tekrar kesin.
  • Sonrasında kesilen hamuru 20 eşit parça şeklinde kesip nişasta olan kaba aralıklı bir şekilde koyun.
  • Bütün küçük parçaları çok büyük olmayacak şekilde yuvarlak olarak oklavayla açın, her hamurun arasına biraz nişasta serpiştirin.
  • Hamurun yarısını bitirdikten sonra diğer kalan hamuru da aynı şekilde açın, sonrasında merdane yardımıyla hamuru fırın tepsisi boyunca büyütün.
  • Sonrasında içine eşit şekilde fındığı serpiştirin, isteğe bağlı cevizli veya Antep fıstıklı yapabilirsiniz.
  • Kalan diğer hamuru da aynı şekilde açıp büyüttükten sonra baklavayı bıçakla kesip dilimlere ayırın.
  • 1 paket margarini biraz rengi dönmeye başladığında baklavanın üzerine dökün.
  • 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Üzeri kızardıktan sonra 150 dereceye alıp öyle pişirmeye devam edin.
  • Bu şekilde yapılınca baklava hamur olmuyor, ağızda dağılıyor.
  • Yaklaşık bu şekilde 1 saat piştikten sonra baklavayı ılımaya bırakın.

SIRADAKİ HABER