Yemek Adana böreği tarifi: Adana böreği nasıl yapılır?

Adana böreği tarifi: Adana böreği nasıl yapılır?

Paylaş
Adana böreği tarifi: Adana böreği nasıl yapılır?

Uzayan peyniriyle, çıtır çıtır hamuruyla, hafızalara kazınan lezzetiyle Adana böreği tarifi favori tariflerinizden birisi olacak. Yerken kendinizi durduramayacağınız Adana böreği tarifi biraz meşakkatli olsa da her bir uğraşına değecek lezzetlerden. Sevdiklerinize yapmak için Adana böreği tarifi arıyor yada Adana böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Adana böreği tarifi, Adana böreği nasıl yapılır " haberimize bir göz atın.

Sevdiklerinizle paylaşmak için can atacağınız, her bir lokmasında ayrı bir lezzet barındıran Adana böreği tarifi evde yapabileceğiniz bir tarif. Eğer Adana böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız veya Adana böreği tarifi arıyorsanız "Adana böreği tarifi, Adana böreği nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Adana böreği tarifi

Adana böreği malzemeleri

- 15 adet hazır baklavalık yufka (Yuvarlak)

- 2 adet hazır su böreklik yufka (Yuvarlak)

- 200 gr tereyağ

- 1/2 (yarım) kg rendelenmiş kaşar peyniri

- 150 gr dil peyniri

- 150 gr kolot peyniri

Adana böreği yapılışı

Tere yağını eritiyoruz sıvı hale getiriyoruz, tepsinin altını yağlıyoruz. Baklavalık yufkadan bir adet yerleştiriyoruz. Üstüne tekrar tereyağ sürüyoruz çok sürmemeye özen gösterin. Bu şekilde bir baklavalık yufka bir tereyağ sürerek on kat üst üste koyuyoruz. Onuncu son katı koyduktan sonra kare şeklinde dilimliyoruz ve yağlıyoruz. Üstüne bir kat su böreklik yufkamızı kaynar suda haşlayarak su böreği yapar gibi hazırlıyoruz ve üzerine koyuyoruz. Ardından tüm peynirlerimizi eşit şekilde serpiyoruz. Tekrar bu kata da tereyağ serperek su böreklik yufkalardan aynı şekilde haşlayarak yerleştiriyoruz. Tekrar her katı yağlamak şartıyla beş kat daha baklavalık yufkalardan yerleştiriyoruz. Ocak üstünde çevire çevire dikkatlice künefe gibi altını ve üstünü pişiriyoruz. Sıcak servis edilir.

Haberin Devamı