Yemek Ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Paylaş
Ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi ve yapılışı, hem çok lezzetli hem de çok pratik. Peki, en güzel ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan, lezzetiyle de hafızalara kazınan ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği şahane bir tarif. Peki, en güzel ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ağızda dağılan tatlı kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AĞIZDA DAĞILAN TATLI KURABİYE TARİFİ

Ağızda dağılan tatlı kurabiye malzemeler

  • 1 paket katı yağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 Bardak Pudra şekeri
  • 1 paket Vanilya
  • 3 Bardak un
  • 2 kaşık Kakao (Yarısı için)
  • Antep fıstığı (Üstüne ayıklanmış)

AĞIZDA DAĞILAN TATLI KURABİYE YAPILIŞI

  • Tüm malzemeler sırayla kaba konularak karıştırılır.
  • Unu azar azar katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Hamuru 2' ye bölerek böldüğümüz bir parçasına kakaomuzu karıştırın.
  • Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru istediğimiz kalınlıkta rulo yaparak eşit dilimlere bölün.
  • Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak üstüne antep fıstıklarını koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü kızarmadan pişirin.