Yemek Ağızda dağılan tepsi kurabiyesi nasıl yapılır? Tepsi kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ağızda dağılan tepsi kurabiyesi nasıl yapılır? Tepsi kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Ağızda dağılan tepsi kurabiyesi nasıl yapılır? Tepsi kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Üzerini fındıkla süsleyip lezzetlendireceğiniz ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ağızda dağılan sıvı yağlı tepsi kurabiyesi tarifi, çay ve kahve keyiflerine lezzet katıyor. Peki, tepsi kurabiyesi nasıl yapılır? Sıvı yağ ile yapılan ve tadına doyum olmayan ağızda dağılan tepsi kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Turta kıvamında yiyeceğiniz ağızda dağılan sıvı yağlı tepsi kurabiyesi tarifi, kıyır kıyır şahane bir lezzet. Peki, tepsi kurabiyesi nasıl yapılır? Sıvı yağ ile yapılan ve tadına doyum olmayan ağızda dağılan tepsi kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SIVIYAĞLI TEPSİ KURABİYESİ TARİFİ

Sıvı yağlı tepsi kurabiyesi malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu bisküvi kreması
  • 3.3,5 su bardağı un

Üzeri için

  • 20 -25 adet fındık

SIVIYAĞLI TEPSİ KURABİYESİ YAPILIŞI

  • Hamuru yoğuracağınız kaba yumurta, pudra şekeri, bisküvi kreması ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Biraz sert bir hamur olacak.
  • Yaptığınız hamuru yuvarlak borcama alıp elinizle bastırarak düz bir şekilde her yeri aynı orantıda olacak şekilde yaydırın.
  • Üzerine fındıkları bütün olarak bastırarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.