Yemek Al Beni Yukarı tatlısı nasıl yapılır? MasterChef Al Beni Yukarı tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Al Beni Yukarı tatlısı nasıl yapılır? MasterChef Al Beni Yukarı tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Al Beni Yukarı tatlısı nasıl yapılır? MasterChef Al Beni Yukarı tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

TV8ekranlarının sevilen yarışması MasterChef All Star Türkiye ana ve yedek kadrosunun belli olmasıyla yarışma dolu dolu başladı. MasterChef yarışmacıları ise 10 Temmuz akşamı Al Beni Yukarı tatlısı tarifi yapıyor. Peki, Al Beni Yukarı tatlısı (Tiramisu) nasıl yapılır? Akışkan kıvamı ile Al Beni Yukarı tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Danilo Şef'in sevilen tatlısı Al Beni Yukarı tarifi birçok kişinin merak ettiği bir lezzet. Peki, Al Beni Yukarı tatlısı (Tiramisu) nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz Al Beni Yukarı tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

AL BENİ YUKARI TATLISI TARİFİ

Al Beni Yukarı tatlısı malzemeler

Kedi Dili;

  • 125 gr. yumurta sarısı
  • 90 gr. şeker
  • 190 gr. yumurta beyazı
  • 95 gr. şeker
  • 150 gr. un
  • 65 gr. patates nişastası

Kreması;

  • 400 gr. mascarpone
  • 150 gr. krema
  • 60 gr. şeker

Sabayon sosu;

  • 4 yumurta sarısı
  • 45 gr. şeker

Kahvesi;

  • 2 şat espresso
  • 15 gr. şeker

Yardımcı;

  • 100ml. süt

AL BENİ YUKARI TATLISI YAPILIŞI

  • Kedi dili için ilk olarak yumurta sarısı ve şeker birlikte çırpılır.
  • Yumurta beyazı ve 95 gram olan şeker çırpılır.
  • Un ve patates nişastası da karıştırılır.
  • Hepsini birleştirilerek yavaşça karıştırılır.
  • Mascarpone ve krema ve 50 gramlık şeker birlikte şeker eriyene ve ürün kabarana dek karıştırılır.
  • Sabayon sosu için de 4 yumurta sarısı ile şeker eriyene kadar çırpılır. Bermari üsülü pişirilir ve ardından soğutulur. Sonrasında içine mascarpone karışımının 1/3 i ilave edilir. Kıvamı yoğun akıcı olacak şekilde ayarlanabilir.
  • Kahvesi için 2 ölçü espresso içinde şeker eritilir, 6 cm civarındaki bir çember ile kedi dili kesilir.
  • Pasta jelatini 6 cm çapa göre ayarlanır.
  • Kedi dili kahvede ıslatılır, yuvarlak yapılan jelatin içine yerleştirilir, üzerine kreması sıkma torbası ile sıkılarak bu işlem 3 defa tekrarlanır.
  • Üzerine sabayon sosu karışımı 2.5 cm olacak şekilde doldurulur.
  • Yeniden üstüne kakao elenir ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldırılır.