Yemek Arap tava tarifi, yapılışı, malzemeler! Arap tava nasıl yapılır?

Arap tava tarifi, yapılışı, malzemeler! Arap tava nasıl yapılır?

Paylaş
Arap tava tarifi, yapılışı, malzemeler! Arap tava nasıl yapılır?

Davet sofralarının vazgeçilmezi olacak Arap tava tarifi, görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı iştahları açıyor. Peki, Arap tava nasıl yapılır? Bol patatesi, kıyması ve enfes sosuyla kendine hayran bırakan ve yedikçe yedirten Arap tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster ailenize isterseniz misafirlerinize hazırlayabileceğiniz Arap tava tarifi, yapması düşünülenden daha kolay ve oldukça lezzetli bir tarif. Peki, Arap tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Arap tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ARAP TAVA TARİFİ

Arap tava malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy patates (küçükse 6 adet)
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (4-5 adet)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

ARAP TAVA YAPILIŞI

  • Arap tavası için ilk önce sebzeleri temizleyip yıkayın.
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp bir kenara koyun.
  • Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Domatesleri de yine küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sarımsakları doğrayın.
  • Bütün doğranan sebzeleri tepsiye koyun.
  • Kıymayı ilave edin.
  • Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştırın.
  • Tepsiye yayıp el ile ya da kaşığın arka kısmıyla bastırın.
  • Üzerine tereyağından küçük küçük parçalar koyun.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Eğer suyu az gelirse, su ilavesi yapın.
  • Üzeri iyice kızarınca fırından alın.
  • Dilimlere ayırarak servis yapın.