Yemek Armut tatlısı nasıl yapılır? Armut tatlısı tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Armut tatlısı nasıl yapılır? Armut tatlısı tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Paylaş
Armut tatlısı nasıl yapılır? Armut tatlısı tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Armut tatlısı tarifini daha önce denediniz mi? Eğer denemediyseniz gurme ve yazar Artun Ünsal'ın verdiği bu tarife mutlaka göz atın. Dilerseniz krema veya çikolata sosu ile servis edebileceğiniz ballı armut tatlısını, isterseniz kaymak veya karamel sosla da lezzetlendirebilirsiniz. Armut tatlısı nasıl yapılır, ballı armut tatlısı tarifi, malzemeleri, püf noktaları nelerdir, Posta.com.tr Yemek'ten öğrenmek için haberimize tıklayın. Devamında armutla yapabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif daha verdik. Şimdiden afiyet olsun!

Armutlara henüz veda etmeden önce tatlısını yapmaya ne dersiniz? Üstelik tarifi Posta Gazetesi yazarları arasında da bulunan yazar, gurme ve önolog Artun Ünsal'dan aldık. Yazısında evlerinden eksik olmadığını belirten armut tatlısının hem pratik hem de çok lezzetli tarifine yer veren Ünsal, armut tatlısını dilerseniz krema veya çikolata sosu eşliğinde de servis edebilirsiniz diyor. Şimdiden afiyet olsun!

Haberin Devamı

MALZEMELER

  • 6 adet iyi cins armut (tercihen Deveci)
  • 200 gr. bal
  • 1 limonun yarısı
  • 1 adet portakal

ARMUT TATLISI YAPILIŞI


  • Portakal kabuğunun turuncu kısmını keskin bir bıçakla, çok ince şeritler halinde kesin.
  • Armutları saplarını bırakarak soyun. Kararmamaları için yarım limon ile ovun.
  • Bir kabak oyacağı ile armutların alt kısmından çekirdeklerini çıkartın.
  • Hepsini alacak büyüklükteki bir tencereye armutları dizin.
  • Üzerine balı ve portakal kabuğunu ekleyerek, 30 dakika pişirin.
  • Armutlar yumuşamışsa ateşi açarak, 3-4 dakika daha pişirip şerbetinin koyulaşmasını sağlayın.
  • Armutları servis tabağına aldıktan sonra tenceredeki şerbeti bir kaşıkla üstüne gezdirin.

Dilerseniz kaymak, krema, karamel sos veya çikolata sosu eşliğinde de servis edebilirsiniz. 

ALTERNATİF ÖNERİ: 


  • Şerbeti ile pişirmesiyle uğraşmak istemiyorum ancak armutu çok seviyorum diyorsanız, geniş ağızlı bir tavada pişirmek için armutları dilimleyin.
  • Ardından biraz zeytinyağı ile iki üç kaşık esmer şekeri tavada kızdırın ve üzerine armut dilimlerini yerleştirin.
  • Hafif kızarınca dilimlerin tersini çevirip pişirmeye devam edin.
  • Ardından servis tabağına alın ve üzerine tarçın dökerek servis edin.
  • Bu tarifi aynı zamanda elma gibi meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz. 
  • Hem doyurucu hem de lezzetli bir tatlı ara öğün istiyorsanız, sütle yulafı pişirin. Bir tabağa alıp üzerine file badem serperek pratik armut tatlınızla servis edin. Armutu daha rahat porsiyonlara bölmek istiyorsanız, armutları ikiye bölüp esmer şekerle birlikte fırınlayabilirsiniz de...

GELİNİM MUTFAKTA ARMUT TATLISI TARİFİ:

KARAMEL SOSLU ARMUT TATLISI TARİFİ