Yemek Bağışıklık dostu 5 renkli salata tarifi! Hem doyurucu hem lezzetli...

Bağışıklık dostu 5 renkli salata tarifi! Hem doyurucu hem lezzetli...

Paylaş
Bağışıklık dostu 5 renkli salata tarifi! Hem doyurucu hem lezzetli...

Bağışıklığınızı güçlü tutacak 5 renkli enfes bir salataya ne dersiniz? 2 kişilik porsiyona uygun malzemeleri verdiğimiz bu 5 renkli bağışıklık salatasını çok kolay hazırlayabilir, hem ana öğün hem de öğünlerinize destek olarak tüketebilirsiniz. Tarifi beslenme ve diyet uzmanından aldık.

Ne kadar farklı renkte meyve ve sebze tüketirsek o kadar farklı vitamin, mineral ve antioksidanı vücudumuza almış oluruz. Yetişkinler bireyler ve çocukların kırmızı, mor, beyaz, turuncu ve yeşil olmak üzere farklı renkteki meyve ve sebzelerden her gün birer avuç tüketmesi önemlidir. Biz de bu nedenle bağışıklığınızı güçlü tutmaya yardımcı olacak 5 renkli bağışıklık salatası tarifi aldık.

Haberin Devamı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Fidan'ın verdiği bu salata tarifi hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu. Hazırsanız önce salata malzemelerinin listesini vereceğiz, ardından hazırlanışını adım adım anlatacağız. Şimdiden afiyet olsun!

5 RENKLİ BAĞIŞIKLIK SALATASI (2 PORSİYON)

MALZEMELER:

  • 1/2 demet roka (yeşil)
  • 1 orta boy havuç (turuncu)
  • 2 adet bebek turp (beyaz)
  • 4-5 dilim domates kurusu (kırmızı)
  • Izgara patlıcan (mor)
  • 6 kaşık kinoa (veya buğday)
  • 8 kaşık nohut (veya mercimek)
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu

5 RENKLİ BAĞIŞIKLIK SALATASI YAPILIŞI

  • Öncelikle 6 kaşık kinoayı küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dk haşlayın.
  • 1 adet patlıcanı uzun dilimler halinde kesin ve dilimleri altı yapışmaz tavada orta derecede ızgara yapın.
  • Bu arada rokayı çok fazla bıçak değdirmeden orta boy parçalara bölün
  • Havuçları jülyen doğrayın
  • Turbu iyice yıkadıktan sonra önce halka halka, ardından yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Domates kurularını 5 dakika kadar sıcak suda bekletin ve yumuşamalarını sağlayın. Ardından suyunu ve nemini alın ve dilerseniz jülyen şeklinde dilerseniz bütün halinde bir kenara ayırın.
  • Haşlanmış nohut veya mercimeği bir kenara alın.
  • 2 kaşık zeytinyağı ile 1 adet limonun suyunu bir kasede iyice karıştırın.
  • Ardından büyük bir kaseye önce yeşillikleri, ardından kurubakliyatları (kinoa, nohut vs) koyun ve iyice karıştırın.
  • Devamında salatanızı havuç, turp ve domates kuruları ile süsleyin.
  • Son aşamada hazırladığınız salata sosunu üzerine dökün ve malzemeleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırın.
  • Bu salatayı dilerseniz ana öğün olarak tüketebilir veya günlük menünüze paylaşlatırarak ekleyebilirsiniz.