Yemek Bayat pide kebabı nasıl yapılır? Bayat pide kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Bayat pide kebabı nasıl yapılır? Bayat pide kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Bayat pide kebabı nasıl yapılır? Bayat pide kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Evde kalan ramazan pidesini değerlendirmenin en güzel yolu bayat pide kebabı tarifi. Yapması ayrı yemesi ayrı güzel bayat pide kebabı, ramazan ayı boyunca favori lezzetiniz olacak. Peki, bayat pide kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bayat pide kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ramazan ayında hem bayat pideyi değerlendireceğiniz hem de farklı lezzetler tadacağınız bayat pide kebabı tarifi, favori lezzetiniz olacak. Peki, bayat pide kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız bayat pide kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BAYAT PİDE KEBABI TARİFİ

Bayat pide kebabı malzemeler

  • Yarımdan biraz fazla bayat pide veya ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 domates
  • Pul biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Sarımsaklı yoğurt

BAYAT PİDE KEBABI YAPILIŞI

  • Pideyi küp küp kesin.
  • Tereyağında pideleri kızartın.
  • Domatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alın.
  • Aynı tavada yarım kaşık tereyağında kıymayı kavurun.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin.
  • 10 dakika kavurun.
  • Toz biber ve tuz ekleyin.
  • Pidelerin üzerine kıymalı harçtan biraz dökün.
  • Yoğurdu gezdirin.
  • Son olarak kıymalı harçtan dökün.