Yemek Belen tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta belen tava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Belen tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta belen tava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Belen tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta belen tava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler belen tava tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette belen tava tarifi araştırıyor. Peki, belen tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız belen tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Et yemeğini sevenlerin tadına doyamayacağı belen tava tarifi, yapılması kolay müthiş bir lezzet. Peki, belen tava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız belen tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

BELEN TAVA TARİFİ

Belen tava malzemeler

  • 400 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

BELEN TAVA YAPILIŞI

  • Öncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın.
  • İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin.
  • Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.