Yemek Buğday ekmeğine beyaz peynirli tost... Az kalorili ve doyurucu!

Buğday ekmeğine beyaz peynirli tost... Az kalorili ve doyurucu!

Paylaş
Buğday ekmeğine beyaz peynirli tost... Az kalorili ve doyurucu!

Size hem lezzetli hem de 100 gr'ı sadece 270 kcal olan enfes bir beyaz peynirli tost ekmeği tarifi ile geldik. Ancak kalorinizi korumak istiyorsanız, malzeme listesine, oranına dikkat etmek gerekiyor. Ben tostumu biraz daha lezzetlendirmek istiyorsanız, tarif önerileri de ekledik. Eğer ramazan ayında oruç tutuyorsanız, tostunuzun yanına yumurta da haşlayabilirsiniz. Katı haşlanmış yumurta öğünüzün daha doyurucu hale getirecektir.

Eğer hem kalorisi düşük hem de doyurucu bir tost yapmak istiyorsanız tostta kullandığımız peynirin yağlı bir beyaz peynir veya yağlı kaşar olmaması gerekir. Ekmeğin de beyaz undan değil, tam tahılllı olması daha düşük glisemik indeksi sayesinde daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca size bir ufak püf noktası: Tostu sıcak değil de biraz soğutarak yerseniz glisemik indeksi daha da düşecektir.

Haberin Devamı

BUĞDAY EKMEĞİNE BEYAZ PEYNİRLİ TOST MALZMERİ VE TARİFİ

  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 parmak kalınlığında 1 dilim orta-az yağlı beyaz peynir
  • Peynir zaten yağ içerdiği için ekstra yağ kullanmayın.
  • Tost makinesini önceden ısıtın. (Eğer ısıtmadan koyarsanız, tostunuz çıtır çıtır olmaz)
  • Tost ekmeklerinin arasına peyniri koyun.
  • Tost makinesine bastırıp bekleyin.
  • Kızarınca makineden çıkarın.
  • Tostunuzu domates, salatalık, yeşil biber, roka yaprakları ve maydanozla servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

Baharat seviyorsanız ve peynire yakıştırıyorsanız, tost ekmeğine peynir dilimlerini yerleştirdikten sonra sevdiğiniz baharatlarları üzerine dökün. Nane, kırmızı pul biber gibi baharatlar tosta çok yakışır. Ardından ekmeğinizin üzerini kapatın.

Tostun içine yakışacak bir diğer sebze ise yeşil biber. Arzunuza göre hafif acı veya acısız tercih edebilirsiniz. Hem şekersiz hem de lezzetli zengin bir C vitamini kaynağı olan çıtır çıtır bir biber, tostunuzu çok daha doyurucu hale getirecektir.

"Ben biraz daha fazla kalori alabilirim, sorun yok... ama daha lezzetli olsun" derseniz, ekmek dilimlerinin üzerine zeytin ezmesi sürün ve baharatlarla zenginleştirdiğiniz peynirleri ekmek dilimlerinin arasına yerleştirip tost makinesine basın.

Haberin Devamı

Afiyet olsun!