Yemek Cantık (Tatar pidesi) tarifi: Cantık nasıl yapılır?

Cantık (Tatar pidesi) tarifi: Cantık nasıl yapılır?

Paylaş
Cantık (Tatar pidesi) tarifi: Cantık nasıl yapılır?

Yöresel lezzetler arasında en çok sevilen tatlardan birisi de cantık tarifi bir diğer adıyla tatar pidesi tarifi. Aslında cantık tarifi yapılırken kapalı bir şekilde yapılır, Tatar pidesi ise açık şekilde ama iç harçları ve hamurları aynıdır. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için cantık böreği tarifi arıyor ya da cantık pidesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cantık tarifi, Cantık nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Hem Karadeniz hem de Trakya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan cantık tarifi bağımlılık yapan bir lezzete sahip. Sevdiklerinize hazırlamak için cantık tarifi arıyor ya da cantık nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cantık tarifi, Cantık nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Cantık tarifi

Cantık malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Cantık iç harcı için;

  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 200 g az yağlı dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 150 gram eritilmiş tereyağı

Cantık yapılışı

Su ve mayayı geniş yoğurma kabına alarak maya eriyene kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın. İç harcı için soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Elinizi Ay çiçek yağına batırarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm çapında açın. Hazırladığınız kıymalı harçtan içine koyup bohça gibi kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine eritilmiş tere yağını sıcakken dökün. Hamurları 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Haberin Devamı