Yemek Cevizli börek nasıl yapılır? Cevizli börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Cevizli börek nasıl yapılır? Cevizli börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Cevizli börek nasıl yapılır? Cevizli börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Günün her saati yenilebileceği gibi çay ve kahve yanında da çok lezzetli olan cevizli börek tarifi, 7'den 70'e herkese parmaklarını yedirten enfes bir tarif. Peki, cevizli börek nasıl yapılır? Hamurunu elde açacağınız ve çıtır çıtır olacak, iç harcı ise sizi yormayacak cevizli börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kokusu sokağın başından duyulacak cevizli börek tarifi, çıtır çıtır enfes bir lezzet. Denemek isteyenler için cevizli börek tarifi, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası, yapılışı...

Haberin Devamı

CEVİZLİ BÖREK TARİFİ

Cevizli börek malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Bir paketin 1/3'ü kadar yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç harcı için:

  • 4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • 1 adet yumurta

CEVİZLİ BÖREK YAPILIŞI

  • Yaş maya ve ılık sütü yoğurma kabına alın.
  • Mayayı eritip 15 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra şeker, su, yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip karıştırın.
  • Unu da azar azar ekleyerek yoğurun ve üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4'e ayırın.
  • 2 bezeyi oklava ile açın.
  • Üzerine ceviz serpip ortadan ikiye kesin ve rulo şeklinde sarın.
  • Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
  • Rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak yerleştirin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Son olarak yumurtayı da sürün.
  • Böreğinizi fırına vermeden önce 1 saat kadar dinlendirin ve ardından 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.