Yemek Çikolatalı mus (chocolate mousse) tarifi, yapılışı, malzemeler! Çikolatalı mus nasıl yapılır?

Çikolatalı mus (chocolate mousse) tarifi, yapılışı, malzemeler! Çikolatalı mus nasıl yapılır?

Paylaş
Çikolatalı mus (chocolate mousse) tarifi, yapılışı, malzemeler! Çikolatalı mus nasıl yapılır?

Fransız mutfağının pratik ve lezzetli tariflerinden birisi olan çikolatalı mus tarifi, orijinal adı chocolate mousse olarak bilinir. Peki, evde çikolatalı mus nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve kolayca hazırlanan çikolatalı mus tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yaz aylarında hafif ve lezzetli tatlı yemek isteyenler için çikolatalı mus tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, çikolatalı mus nasıl yapılır? İşte, çikolatalı mus tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİKOLATALI MUS TARİFİ

Çikolatalı mus malzemeler

  • 250 gr bitter çikolata
  • 2 yumurta sarısı
  • çeyrek su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • bir çimdik tuz
  • 4 yumurta akı
  • 200 ml soğuk krema

ÇİKOLATALI MUS YAPILIŞI

  • Çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını güzelce çırpın.
  • Sos tenceresine süt ve şekeri alıp, eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
  • Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin.
  • Sütlü karışımı erittiğiniz çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını da ayrı bir kaba alın.
  • Yumurta aklarının olduğu kabı, içinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip sürekli karıştırın.
  • Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin.
  • Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin.
  • Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.