Yemek Çilek soslu cheesecake nasıl yapılır? Çilek soslu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çilek soslu cheesecake nasıl yapılır? Çilek soslu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çilek soslu cheesecake nasıl yapılır? Çilek soslu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak çilek soslu cheesecake tarifi, hem yapılışı kolay hem de şahane bir lezzete sahip. Peki, çilek soslu cheesecake nasıl yapılır? Görüntüsüyle hafızalara kazınan ve hiç çatlama ya da parçalanma olmadan yapabileceğiniz çilek soslu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle her lokmasında ayrı lezzet alacağız çilek soslu cheesecake tarifi, tahmin edilenden daha kolay bir tarif. Peki, çilek soslu cheesecake nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çilek soslu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE TARİFİ

Çilek soslu cheesecake malzemeler

  • 250 gram labne
  • 1/2 bardak (100 g) toz şeker
  • 1/3 su bardağı + 1.5 yemek kaşığı (60 g) un
  • 1/2 bardak (120 g) süt
  • 1/2 bardak (120 g) krema
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi

Çilekli sos için

  • 1 kg taze çilek (Bütün ya da ikiye bölünmüş)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Tabanı için; 1 paket yulaflı bisküviyi elinizle ya da bıçaklı mikserle kırıntı olana dek çekin.
  • Bisküvi kırıntılarını erittiğiniz 60 g (Yaklaşık 6 yemek kaşığı) tereyağı ile karıştırın.
  • Kalıbın tabanına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.
  • Bisküvi veya tereyağı miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • Ayrıca elinizin altında yaptığınız kurabiyeler varsa, mikserle kırıntı haline getirip kullanabilirsiniz.
  • Peynirli karışımı hazırlayana kadar bisküvi tabanının donması için kalıbı dolapta bekletebilirsiniz.
  • Fırını 130 derecede ısınması için açın.
  • Öncelikle rendelediğiniz limon kabuklarını şeker ile karıştırıp kenara ayırın.
  • Derin bir kabın içinde kremayı mikser ile katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Süt, labne ve yumurtayı sırasıyla ilave edip hepsini birbirine karışıncaya kadar 2 dakika daha çırpın. En son şeker ve unu ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Dolaptan çıkardığınız kalıba peynirli karışımı boşaltın.
  • Kalıbı iki elinizle kenarlarından tutup birkaç kez tezgaha vurduğunuzda hava kabarcıklarını da bu sayede gidermiş olursunuz.
  • Cheesecake kalıbınızı fırın tepsisinin ortasına yerleştirin.
  • İçerisine ortalama bir parmak kalınlığında ılık su ilave edin ve tepsiyi fırının en alt kademesine yerleştirin.
  • En az 40 dakika fırın kapağını hiç açmayın.
  • 40 dakika sonra fırın kapağını açıp içerideki buharın çıkmasını sağlayın ve tekrar kapatın.
  • 15 dakika ara ile bu işlemi tekrarlayın ve ortalama 1-1.5 saat, üstü katılaşana kadar pişirin.
  • Pişen cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında soğuması için dinlendirilmelidir.
  • Çilekli sos için; bir tencerede; çilek, şeker, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın.
  • Orta ateşte kaynatın.
  • Ocağın altını kısın ve 6-8 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.