Yemek Çilekli kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çilekli kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çilekli kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çilekli kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çilekli kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çilekli kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün çilekli kek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çilekli kek tarifi araştırmaya başladı. Peki, çilekli kek nasıl yapılır? Yaz keki olarak da bilinen ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı hafızalara kazınan çilekli kek tarifi, yapılışı kolay bir tarif. Peki, çilekli kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİLEKLİ KEK TARİFİ

Çilekli kek malzemeler

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 6 çilek
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri

ÇİLEKLİ KEK YAPILIŞI

  • Eritilmiş tereyağını ve toz şekeri geniş bir kaba alarak mikser yardımı ile çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Un, süt, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırpın.
  • Karışımı bir tart kalıbına alın ve üzerini spatula ile düzeltin.
  • Çilekleri iki parçaya bölüp hamurun üzerine dizin.
  • Damla çikolata serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırının ısısını 165 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.