Yemek Çilekli sorbe nasıl yapılır? MasterChef 7 Kasım çilekli sorbe tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Çilekli sorbe nasıl yapılır? MasterChef 7 Kasım çilekli sorbe tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Paylaş
Çilekli sorbe nasıl yapılır? MasterChef 7 Kasım çilekli sorbe tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar çilekli sorbe tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler çilekli sorbe tarifi araştırıyor. Peki, çilekli sorbe nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz çilekli sorbe tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Hem tatlı hem de dondurma niyetine servis edebileceğiniz çilekli sorbe tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, çilekli sorbe nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çilekli sorbe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİLEKLİ SORBE TARİFİ

Çilekli sorbe malzemeler

  • 600 gram çilek
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

ÇİLEKLİ SORBE YAPILIŞI

Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın.

Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın.

Sap ve yeşil kısımlarını temizlediğiniz çilekleri bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün. Küçük parçalara bölüp blenderdan geçirin.

Hazırladığınız çilek püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırın. Arzuya göre bu aşamada ince çekilmiş çikolata parçaları katın.

Ağzı kapalı cam bir kaba aldığınız çilekli sorbe karışımını -18 derecede muhafaza edin. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 30 dakikada bir dondurma kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın. 5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlayın.

Haberin Devamı