Yemek Çıtır çıtır yaz pastası nasıl yapılır? Yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Çıtır çıtır yaz pastası nasıl yapılır? Yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Çıtır çıtır yaz pastası nasıl yapılır? Yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Yaz aylarının sonuna yaklaşırken yaz meyveleri bitmeden lezzetli pastalar yapmanın tam vakti. Çay ve kahve keyfinize keyif katacak çıtır çıtır yaz pastası tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Peki, yaz pastası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çıtır çıtır yaz pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin çok seveceği yaz pastası tarifi, istediğiniz yaz meyveleriyle yapabileceğiniz bir lezzet. İşte Şef Elif Edes'den çıtır çıtır yaz pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR ÇITIR YAZ PASTASI TARİFİ

Yaz pastası malzemeler

  • 150-200 g çırpılmış soğuk krem şanti
  • 3 adet kağıt helva
  • Taze çilek veya tercih edilen meyve

Krema için

  • 500 ml süt
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 100 g seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Süslemek için

  • Taze nane
  • Mini külahlar

ÇITIR ÇITIR YAZ PASTASI YAPILIŞI

  • Krema için sütü bir tencereye alarak ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlayana kadar çırpın.
  • Süt kaynamaya başlayacak gibi olduğunda bir miktarını yumurta ve şeker karışımına ekleyerek çırptıktan sonra tencereye geri koyun ve vanilya ile limon rendesini ilave edin.
  • Sürekli çırparak kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra yine çırparak 1 dakika kadar pişirin. Son olarak üzerine yapışacak şekilde yağlı kağıt koyarak soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kremaya soğuk krem şantiyi çırparak karıştırın ve sıkma torbasına alın.
  • Servis tabağına ilk kağıt helvayı koyun ve üzerine kremayı çiçek çiçek sıktıktan sonra çilekleri dizin. Aynı işlemi tekrarlayarak 2 katlı pastayı tamamlayın.
  • En üst kata krema sıktıktan sonra kullandığınız meyveyi dilimleyerek dizin. Boşluk kalan kısımları taze nane ve mini külahlar ile süsleyerek servis edin.