Yemek Çıtır soğan halkası nasıl yapılır? Soğan halkası tarifi, yapılışı, malzemeler

Çıtır soğan halkası nasıl yapılır? Soğan halkası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Çıtır soğan halkası nasıl yapılır? Soğan halkası tarifi, yapılışı, malzemeler

Son zamanların en popüler fast food atıştırmalıklarından birisi olan çıtır soğan halkası tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yediği bir lezzet. Peki, çıtır soğan halkası nasıl yapılır? İster tavuğun yanına yapabileceğiniz isterseniz de köftenin yanına hazırlayabileceğiniz çıtır soğan halkası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hazır soğan halkalarında çok daha lezzetli olan çıtır soğan halkası tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve hızlıca kızaran bir lezzet. Peki, çıtır soğan halkası nasıl yapılır? Birçok etin yanına servis edebileceğiniz ve patates kızartmasıyla çok yakışan çıtır soğan halkası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR SOĞAN HALKASI TARİFİ

Çıtır soğan halkası malzemeler

  • 2 adet soğan
  • Yaklaşık 1 su bardağı mısır nişastası(kontrollü ekleyin)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri

Dışı için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase ufalanmış cips

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

ÇITIR SOĞAN HALKASI YAPILIŞI

  • İki adet soğanın kabukları soyulup 5-6 parçaya bölünür.
  • Doğrayıcıya koyulup iyice çekilir.
  • Kenarda kalan doğranmayan büyük parçalar da spatula yardımıyla toplanıp tekrar çalıştırılır.
  • Robotta çekilen soğanlar bir süzgece alınıp suyu güzelce sıkılır.
  • Bir kaba alınıp üzerine tuz ve ince rendelenmiş 2 kaşık kadar tepeleme kaşar peyniri eklenir.
  • Yavaş yavaş mısır nişastası eklenerek yoğurmaya başlanır.
  • Hazırlanan hamur tezgahta şerit yapılıp yuvarlanır.
  • Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanarak halkalar elde edilir.
  • Bu ölçüler ile 10-11 adet elde ediliyor.
  • Hazırlanan halkalar yağlı kağıt serili bir tabağa alınıp buzlukta 30-35 dakika bekletilir.
  • Daha sonra cipsler rondoda çekilip ufalanır.
  • Buzluktaki halkalar önce çırpılmış yumurtaya sonra ufalanmış cips e bulanıp kızgın yağa bırakılır.
  • Arkalı önlü pembeleşene kadar kızartılır.