Yemek Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi araştırıyor. Peki, çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olan çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, 7'den 70'e herkesin çok seveceği bir lezzet. Peki, çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR TAVUK TARİFİ

Çıtır tavuk malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy (istenilen miktarda)

Tavukları bulamak için:

  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

ÇITIR TAVUK YAPILIŞI

  • Baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip el ile ovuşturun.
  • Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Sonra baharatlarla harmanlanan tavukların içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
  • Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
  • Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
  • Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
  • Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.

MANTAR SALATASI TARİFİ

Mantar salatası malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 tane kırmızı kapya biber (közlenmiş)
  • Küçük bir kase mısır
  • 10 tane biberli zeytin
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu

Sosu İçin;

  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Tuz

MANTAR SALATASI YAPILIŞI

  • Mantarları doğrayıp, yarım limon sıkılmış suda haşlayın.
  • Biberleri közleyin ve soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kornişon, turşu ve zeytinleri de doğrayın.
  • Dereotunu ve mısırı ekleyip, sos malzemelerini ilave edip karıştırın.