Yemek Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Birçok kişinin tadına hayran kalacağı çökertme kebabı tarifi, alt zemininde kibrit patateslerin yer aldığı ve etin tadına doya doya varacağınız şahane bir lezzet. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz çökertme kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Ana yemekler arasında en çok sevilen tariflerden birisi olan çökertme kebabı tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği çökertme kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Çökertme kebabı malzemeler

  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sos için

  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI

  • Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Patatesleri kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
  • Sos için; Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın..
  • Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.