Yemek Çubuk turşusu tarifi ve yapılışı - En güzel çubuk salatalık turşusu nasıl yapılır?

Çubuk turşusu tarifi ve yapılışı - En güzel çubuk salatalık turşusu nasıl yapılır?

Paylaş
Çubuk turşusu tarifi ve yapılışı - En güzel çubuk salatalık turşusu nasıl yapılır?

Turşu yemeyi seven kişiler oldukça geniş kitleler olarak bilinirler. Bu kişiler kadar turşu yapmayı seven kişiler olduğu da dikkat çekmektedir. Özellikle çubuk turşu en fazla yapılan turşu çeşidi olarak bilinir. Sizler için Çubuk turşusu tarifi ve yapılışı- En güzel çubuk salatalık turşusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çubuk turşusunun yapımı hiç de zor değildir. Bunun için arzu eden herkesin çubuk salatalık turşusu yapması mümkündür. Tabi bu turşuyu yapar yapmaz yiyemezsiniz. Çubuk salatalık turşusunun 21 ila 25 günlük bir arada bekleme süresi vardır. Bu süre sonunda çubuk turşusunu zevke yemeye hemen başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Çubuk turşusu tarifi ve yapılışı

 Çubuk turşusu yapımına başlamak için ilk adım olarak malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Bu malzemelerin az olduğu da bilinmektedir. Böylelikle bütçenize zarar vermeyecek olan bir çubuk turşusu elde edebilirsiniz.

 Malzemeler:

 - 3 kiloya yakın çubuk salatalık,

 - 1 adet limon,

 - 2 çay kaşığı limon tuzu,

 - 3 tatlı kaşığı kadar kaya tuzu,

 - 8 adet diş sarımsak,

 - Yarım çay bardağı nohut,

 - Yarım çay bardağı üzüm sirkesi.

 Yapılışı:

 - İlk olarak salatalıkları kirden arındırmak için iyice yıkayın. Bunu yaparken hiçbir kir kalmamasına dikkat edin.

 - Salatalıkları yıkadıktan sonra sarımsakları soyarak turşu kuracağınız kabın alt kısımlarına doğru atın. Sarımsaklar alt kısımlara yerleşince diğer adıma geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

 - Bu adımda ise tüm nohutları sarımsaklar üzerine atın. Daha sonra yıkanmış salatalıkları bir çatal yardımı ile hafifçe delin ve turşu kabına koyun.

 - Ayrı bir kapta sirke ve sıkılmış limon suyunu karıştırın.

 - Son adımda ise suyun içerisine limon tuzunu ve kaya tuzunu ekleyerek iyice eritin. Böylelikle turşu kabına eklenecek su hazır olacaktır.

 - Hazırlanan salamura suyunu turşu kabının üzerine ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.

 - Çubuk salatalık turşusu 21-25 gün sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun.

 En güzel çubuk salatalık turşusu nasıl yapılır?

 En güzel çubuk turşusu yapımı için salatalıkları iyice yıkamayı unutmayın. Bunu yaparken salatalıklar üzerinde kir kalmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca en iyi çubuk salatalık turşusu için bekleme süresi çok önemlidir. Bundan dolayı çubuk turşusunu yemek için en az 3 hafta beklemek gerekir.