Yemek Dana haşlama nasıl yapılır? Dana haşlama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Dana haşlama nasıl yapılır? Dana haşlama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Dana haşlama nasıl yapılır? Dana haşlama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kurban Bayramı sonrası birçok evde bol miktarda et bulunması nedeniyle internette etli yemek ve çorba tarifleri aratılmaya başlandı. Dana haşlama tarifi de en çok aratılan tarifler arasında yerini alıyor. Peki, en güzel dana haşlama nasıl yapılır? Tam bir şifa deposu olan dana haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem bol sebzeli hem de etin tadına doya doya varacağınız dana haşlama tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği şahane bir lezzet. Peki, dana haşlama nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dana haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DANA HAŞLAMA TARİFİ

Dana haşlama malzemeler

  • 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kereviz
  • 5-6 patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

DANA HAŞLAMA YAPILIŞI

  • Kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirin. Biraz su ilave edip 50 dakika pişirin.
  • Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da jülyen doğrayın.
  • Tereyağını, dörde böldüğünüz soğanı tencereye ilave edin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
  • Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.