Yemek Dana rosto tarifi ve yapılışı - En güzel dana rosto nasıl yapılır?

Dana rosto tarifi ve yapılışı - En güzel dana rosto nasıl yapılır?

Paylaş
Dana rosto tarifi ve yapılışı - En güzel dana rosto nasıl yapılır?

Mükemmel lezzete sahip bir yemek arayan kişiler için dana rosto oldukça ideal olabilir. Çünkü dana rostonun iç açıcı güzellikte bir yemek olduğu herkes tarafından bilinir.. Tadının çok iyi olması ve yapılışının çok zevkli olması dana rosto yemeğini ön plana çıkarır. Dana rosto tarifi ve yapılışı - En güzel dana rosto nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atın...

Dana rostoyu yaparken oldukça güzel bir zaman geçirmeniz mümkündür. Çünkü bu leziz yemeği herkesin zevkle tercih ettiği görülür. Ayrıca dana rosto için gerekli olan malzemelere çok kolay ulaşılır Özellikle birçok kişinin dana rostonun ön planda olduğu güzel menüler hazırladığı görülür. Dana rosto bu sebeple çoğu insan tarafından severek tercih edilen yemekler arasında olur.

Haberin Devamı

DANA ROSTO TARİFİ VE YAPILIŞI

Hazırlık süresi: 15 dakika.

Pişirme süresi: 50 dakika.

DANA ROST İÇİN KULLANILACAK MALZEMELER

  • 750 gram dilimlenmiş halde dana rostoluk et,
  • 4 diş sarımsak,
  • Defne yaprağı,
  • 2 adet orta boy havuç,
  • Tuz,
  • Biber salçası,
  • Domates salçası,
  • 2 tatlı kaşığı sirke,
  • Sıvı yağ ve su.

DANA ROSTO YAPILIŞI

Dilimlenmiş halde bulunan rostoluk etler yağsız teflon tavaya alınarak harlı ateşte mühürlenir. Arkalı önlü mühürlemeyi unutmayın.

Havuçlar ve sarımsaklar soyulur. Ardından doğranır.

Düdüklü içerisine sıvı yağ eklenir. Biraz ısıtılarak havuç ve sarımsaklar üzerine atılır. Ardından salçalar eklenerek biraz kavurma işlemi yapılır. Çok geçmeden mühürlü etlerde eklenir.

Etlerin üzerine defne yaprağı ve sirke eklenerek, etleri 2 parmak geçecek kadar su koyulur.

Düdüklünün ötmesi ile ocak ateşi kısılır. Böylelikle dana rosto 45 dakika kısık ateşte pişirilmeye devam eder.

Haberin Devamı

Son olarak etler üzerine tuz eklenir ve bir taşım kadar kaynatılır. Böylelikle dana rosto nefis haliyle hazır olmuş olur. Afiyet olsun.

EN GÜZEL DANA ROSTO NASIL YAPILIR?

En güzel dana rostoyu yapmak için yemeğin pişme derecesi çok önemlidir. Bunun için ilk mühürleme işleminde harlı ateş kullanmak gerekir. Tavanın ise yağsız teflon tava olmasına dikkat etmelisiniz.

Dana rostonun yanında pirinç pilavı veya patates püresi tercih edebilirsiniz. Ayrıca güzel bir mevsim salata yapmakta dana rostonun yanına yakışacaktır.