Yemek Ejder tatlısı nasıl yapılır? Ejder tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Ejder tatlısı nasıl yapılır? Ejder tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Ejder tatlısı nasıl yapılır? Ejder tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Ejder meyvesine benzeyen görünümüyle iştahları kabartan ejder tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, ejder tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ejder tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Hızlıca bir tatlı hazırlamak istiyorsanız ejder tatlısı tarifi sizin için iyi bir alternatif olacak. Peki, ejder tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ejder tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

EJDER TATLISI TARİFİ

Ejder tatlısı malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Erik, çilek veya vişne marmelatı

EJDER TATLISI YAPILIŞI

Bir tencereye süt şeker ve irmiği dökün ve karıştırarak ısıtmaya başlayın.

Kaynamaya yakın haşhaş ve tereyağını ekleyip bir iki taşım kaynatın.

Ocaktan alıp vanilyasını ekleyin.

Kalıptan kolay çıkması için su ile çalkalayıp muhallebiyi kalıba boşaltın.

Buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirip meyve sosunu dökün.

Meyve sosu için; ev yapımı marmelatınızdan 1 çay bardağı kadar alıp 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı kadar su ve şeker ilave edip sos yaptım. Sizde benim yaptığım gibi marmelat yapıp küçük kavanozlarda her daim eliniz altında bulundurabilirsiniz oldukça pratik oluyor bu tür tarifler için. .

NOT: Hazır meyve sosunu paketteki gibi hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Meyve sosunu döktükten sonra kenarlarına şerit halinde toz Antep fıstığı döküp soğuyunca servis edin.