Yemek Ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta bugün gelinler ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi araştırıyor. Peki, ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı ve şık sunumuyla etkileyen, lezzetiyle kendine hayran bırakan ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Yöresel lezzetlerin başında gelen ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

EKMEK ÇANAĞINDA MAHLUTA ÇORBASI TARİFİ

Ekmek çanağında mahluta çorbası malzemeler

  • 3 su bardağı kırık kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

EKMEK ÇANAĞINDA MAHLUTA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Yıkanıp süzülen mercimek ve pirinç tencereye alınır.
  • Üzerine patates rendelenir. Suyu verilir.
  • Tuzu atılır ve pişirilmeye bırakılır.
  • Sıvıyağında kavrularak karamalize edilen soğanların üzerine salça bırakılarak sosu hazırlanır.
  • Pişen çorbanın üzerine konarak servis edilir.