Ekşi maya tarifi: Ekşi maya nasıl yapılır?
İçerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan bir ekmek yapmaya ne dersiniz? Tabii bunun için önce ekşi maya tarifi ile başlamamız gerekiyor. Eğer siz de ekşi maya tarifi arıyor ya da ekşi maya nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ekşi maya tarifi, ekşi maya nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
15 Nisan 2020 , Çarşamba 13:35
Güzel ve lezzetli bir ekmek yapmanın tek sırrı evde ekşi maya yapımıdır. Eğer sizde ekşi maya tarifi arıyor ya da ekşi maya nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ekşi maya tarifi, ekşi maya nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Haberin Devamı
Ekşi maya tarifi
Ekşi maya malzemeleri
- Su
- Un
- Cam kavanoz (temiz)
Ekşi maya yapılışı
Can kavanozun içine 200 gram un ve 200 gram su ilave edin. Temiz bir bezle örterek sıcak bir ortamda fermantasyonun başlaması için 1 gün bırakın. Bazı ortamlarda yarım günde fermente olurken bazı ortamlarda 4 günü buluyor. Üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başladığında maya yaşam belirtisi veriyor demektir. Mayanın yarısını kadarını alın. Un ve su ile mayayı besleyin. Diğer yarısını da kullanın. Mayayı kullanmadığınız zaman her gün aynı şekilde besleyin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Nilay Toprak’a büyük şok! Hapsi isteniyor
- Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, Yalın’ın kuzeni çıktı
- Ayrılığın sebebi 'İhanet' olduğu iddia edilmişti! Mert Yazıcıoğlu'ndan Afra Saraçoğlu açıklaması
- Bülent Şakrak ve Esra Akpınar aşkı ilk kez görüntülendi!
- Engin Altan Düzyatan ve eşi Neslişah Alkoçlar lüks motosikletleriyle caddenin tozunu attırdılar