Yemek Elmas kurabiye nasıl yapılır? Elmas kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı

Elmas kurabiye nasıl yapılır? Elmas kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı

Paylaş
Elmas kurabiye nasıl yapılır? Elmas kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı

Çay ve kahve saatlerinize lezzet katacak elmas kurabiye tarifi, her lokmasında ayrı bir lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, elmas kurabiye nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyamayacağınız elmas kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Elmas görüntüsünü üzerindeki toz şekerden alan elmas kurabiye tarifi, kendine hayran bırakacak lezzette bir tarif. Peki, elmas kurabiye nasıl yapılır? Kolay yapılışı ve enfes görüntüsüyle tadına doyamayacağınız elmas kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

ELMAS KURABİYE TARİFİ

Elmas kurabiye malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un

Üzerini bulamak için:

  • Toz şeker

İçi için:

  • Krem çikolata

ELMAS KURABİYE YAPILIŞI

Bir kabın içine tereyağı ve pudra şekerini alıp krema haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin. Kurabiyelerin her yanını toz şekere bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Kurabiyelerin tam ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın. Çukur kısımlarını dolduracak kadar krem çikolata koyun ve servis tabağına alın.

Haberin Devamı