YemekEntekke böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Entekke böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Entekke böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler entekke böreği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette entekke böreği tarifi araştırıyor. Peki, entekke böreği nasıl yapılır? Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız entekke böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ankara'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan entekke böreği tarifi araştırılıyor. Peki, entekke böreği nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan entekke böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • 1,5 su bardağı sıvıyağ

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber

ENTEKKE BÖREĞİ YAPILIŞI

Hamuru için bir bardak suya, 1 fincan süt ekleyip karıştırın. Maya ılık su ile eritildikten sonra şeker eklenir ve hamura karıştırılır.

1 adet yumurta, yoğurt ve tuz ilave edip yoğurun. Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerini örterek mayalanması için bekleyin.

İç harcı için sıvı yağda küp küp doğranmış soğan, sivri biberi rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara alın. Hamuru avuç içinde açın ve kıymalı harç koyup kapatın. Kenarlarını açılmaması için iyice bastırın. Üzerine bir örtü serip biraz daha mayalandırın.

Haberin Devamı

Küçük bir tencerede, kızgın sıvı yağda hamurları arkalı önlü hafif sallayarak kızartın. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkartın ve sıcak servis edin.