Yemek Esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi (Şef Mehmet Yalçınkaya'dan)

Esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi (Şef Mehmet Yalçınkaya'dan)

Paylaş
Esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi (Şef Mehmet Yalçınkaya'dan)

MasterChef Jüri Üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya'nın esnaf lokantalarının unutulmuş lezzetlerine yer verdiği Esnaf adlı "enfes" tarif kitabından her hafta Posta Gazetesi okurları için özel bir tarif paylaşıyor veya geleneksel Türk mutfağının lezzetlerine yer veriyor. Şef Mehmet Yalçınkaya'dan son olarak esnaf lokantalarının da vazgeçilmezi olan orman kebabı tarifini aldık. Esnaf lokantası usulü orman kebabı nasıl yapılır, öğrenmek için haberimize mutlaka göz atın!

Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Posta Gazetesi okurları için enfes tarif: Esnaf lokantası usulü orman kebabı! 10 porsiyonluk bu tarifimizde, 500 gr kuşbaşı dana eti, mantar, bezelye ve patates kullanacağız. Lezzetinin daha iyi olması için yağ seçimi çok önemli. Az yağlı ama lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız, bu 10 porsiyonluk tarif için sadece 3 yemek kaşığı terayağı kullanmanız yeterli. Kolları sıvayın, Şef Yalçınkaya'nın malzeme listesini saymaya başlıyoruz!

Haberin Devamı

ORMAN KEBABI MALZEMELERİ (10 PORSİYON)

  • 500 gr. kuşbaşı dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik

ESNAF LOKANTASI USULÜ ORMAN KEBABI YAPILIŞI

  • Dana etini kuşbaşı olarak doğrayın. Tencerede üç kaşık tereyağını eritip soğanları üç dakika kavurun.
  • Etleri ve havuçları ilave edip etler pişinceye kadar karıştırın. Unu ilave edip birkaç kez daha karıştırın.
  • İki buçuk bardak suyu ve mantarları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık bir saat pişmeye bırakın.
  • Etler yarım pişince patates ve bezelyeleri ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Patatesler pişince tencerenin altını kapatıp üzerine kuru kekik serperek servis edin.

Afiyet olsun!