Yemek Etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Sofranızın en lezzetli tariflerinden birisi olacak olan etli havuçlu pilav tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve misafire ikram edebileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Özel günlerin en kurtarıcı tariflerinden birisi olan etli havuçlu pilav tarifi, kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Görseliyle ağızları sulandıran, lezzetiyle de iştahları kabartan etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ETLİ HAVUÇLU PİLAV TARİFİ

Etli havuçlu pilav malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak et suyu (200 ml)
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tane karabiber

ETLİ HAVUÇLU PİLAV YAPILIŞI

  • Pirinçleri ılık su dolu bir kaba alarak 20 dakika kadar bekletin.
  • Kuşbaşı eti düdüklüye alıp haşlayın.
  • Ardından tavaya sıvı yağı alın ve üzerine yemeklik doğranan kuru soğan ile rendelenmiş havuçları alarak kavurun.
  • Daha sonra tuz ve dana etini ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak ve tereyağını da ilave ederek karıştırın.
  • Pirinçleri nişastasından arındırmak için güzelce yıkayın ve pirinçleri de ekleyin.
  • Karabiber, et suyu ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın.