Yemek Etli mantar graten nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli mantar graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Etli mantar graten nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli mantar graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Etli mantar graten nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli mantar graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekranların en çok kazandıran yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler etli mantar graten tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internet üzerinden etli mantar graten tarifi araştırıyor. Peki, etli mantar graten nasıl yapılır? Akşam yemeklerinize lezzet katacak etli mantar sote tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Sofralarınıza lezzet katacak etli mantar graten tarifi, tadına doyum olmayan şahane bir tarif. Peki, etli mantar graten nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumu ile etli mantar graten tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

ETLİ MANTAR GRATEN TARİFİ

Etli mantar graten malzemeler

  • 500 gram antrikot (biftek şeklinde ama dövülmemiş)
  • 10-15 adet kestane mantarı
  • 10-15 adet istiridye mantarı
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Sosu için;

  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

ETLİ MANTAR GRATEN YAPILIŞI

  • Kalın biftek şeklindeki eti parmak uzunluğunda 1,5 cm. genişliğinde doğrayın.
  • Soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, etleri ekleyin.
  • Julyen doğradığınız biberleri, defne yapraklarını, rendelediğiniz domatesleri de katın, kısık ateşte pişirin.
  • Mantarları irice doğrayıp etlere ekleyin.
  • Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Sos için unu ve yağı hafifçe kavurun.
  • Sütü dikkatlice yavaş yavaş ekleyin.
  • Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, kenara alın. Ilınınca içine yumurtayı katın, iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Yemeğin üzerine hazırladığınız sosu yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, peynirler iyice kızarıncaya kadar fırında pişirin.