Yemek Fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılışı, malzemeler - Fırında misket köfteli türlü nasıl yapılır?

Fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılışı, malzemeler - Fırında misket köfteli türlü nasıl yapılır?

Paylaş
Fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılışı, malzemeler - Fırında misket köfteli türlü nasıl yapılır?

Minik minik misket köfteler ile yapabileceğiniz ve tam bir şifa deposu olan fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılması kolay enfes bir tarif. Peki, fırında misket köfteli türlü nasıl yapılır? Sebze yemeyenlerin bile severek yiyeceği fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kalabalık misafirlere hazırlayabileceğiniz ve yanına pilav çeşitleriyle servis edebileceğiniz fırında misket köfteli türlü tarifi, iştahları kabartan bir tarif. Peki, fırında misket köfteli türlü nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında misket köfteli türlü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

FIRINDA MİSKET KÖFTELİ TÜRLÜ TARİFİ

Fırında misket köfteli türlü malzemeler

Köftesi için;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeleri için;

  • 4 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 10-15 adet çeri domates

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

FIRINDA MİSKET KÖFTELİ TÜRLÜ YAPILIŞI

  • İlk önce köfteleri hazırlayın, kıymayı bir kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak sıvı yağ galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup streçleyin, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • O sırada sebzeleri doğrayıp kızartın.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ,tuzlu suda 15 -20 dakika bekletip süzün.
  • Patates ve kabakları da aynı şekilde küp küp doğrayın.
  • Sıvı yağını tavaya alıp kızdırın, sırasıyla patates patlıcan ve kabağı kızartın.
  • Havlu kağıt serili tepsiye alın.
  • En son köfteyi misket şeklinde biraz büyük olacak şekilde el ile hafif suyla ıslatarak yuvarlayın.
  • Kızgın yağda hafif kızartın, kenara alın, yeşil ve kırmızı biberi de sebzelerin boyutunda doğrayın.
  • Hepsini tepsiye alıp karıştırın, tepsiye yayın.
  • Üzerine çeri domates koyun, en son salçayı suda eritin içine baharatları atıp karıştırın, yemeğin üzerine dökün.
  • Üzerine yağlı kağıt örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirin.
  • Sonra yağlı kağıdı alın, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin.