10 Ocak 2022 - 10:10Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ocak 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sarımsaklı un çorbası tarifi, tavuklu sultan kebabı tarifi, sirkeli közlenmiş biber salatası tarifi ve tahinli muhallebi tarifi.
10 Ocak 2022 - 10:10 Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, tavuklu sultan kebabı tarifi, sirkeli közlenmiş biber salatası tarifi ve tahinli muhallebi tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir.
4
TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ
Tavuklu sultan kebabı malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 gram tavuk göğsü
- 400 gram tavuk pirzola
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
- 1 adet patlıcan
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
TAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
- Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
- Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
- Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
- Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
- Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
- Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
- Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
- Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
- Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
- Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
- Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
- 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
- Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
- Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
5
SİRKELİ KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI TARİFİ
Sirkeli közlenmiş biber salatası malzemeler
- 5’er tane közlenmiş kırmızı ve köy biberi
- 3 diş doğranmış sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Kaya tuzu
- Pul biber
- Kuru nane
SİRKELİ KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI YAPILIŞI
- Közlenmiş biber salatası için biberleri, sarımsağı ve maydanozu keserek malzemeleri birbiri ile harmanlayın.
- Ardından da diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın.
6
TAHİNLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Tahinli muhallebi malzemeler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı tahin
Servis için
Tarçın ve ceviz
TAHİNLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI
- Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı konulup güzelce çırpılır ocağa alınır.
- Göz göz olup kaynamaya başlayınca 1 dk. Daha kısık ateşte pişirilip ocaktan alınır.
- İçerisine tahin, vanilin ve tereyağı ilave edilip hızlıca çırpılır.
- Homojen bir kıvam alınca kaselere paylaştırılır üzerine tarçın serpilip ister kıyılmış ister bütün ceviz ile süslenir.
- Soğuk servis edilir.