Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak közlenmiş domates çorbası tarifi, mişöriz tarifi, dövmeç tarifi ve süt dilimi tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş domates çorbası tarifi, mişöriz tarifi, dövmeç tarifi ve süt dilimi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş domates çorbası malzemeler3 adet orta boy domates5-6 diş sarımsak6 dal taze kekikZeytinyağıTuzKarabiber750 ml tavuk suyu1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı unKÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın.Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin. Mişöriz malzemeler700 gram tavuk baget ya da but3 su bardağı pirinç6 su bardağı tavuk suyu1 yemek kaşığı domates salçası100 gram tereyağıTuzKarabiberKırmızı toz biberMİŞÖRİZ YAPILIŞITavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.Ardından sıcak servis yapın. Dövmeç malzemeler4 adet patlıcan 4 adet yeşil biber 4 adet domatesTuz Karabiber 4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı DÖVMEÇ YAPILIŞIÖncelikle fırında, ocakta veya ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.Közlenen sebzelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabukları soyulur.Daha sonra çatal yardımıyla közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Süt dilimi malzemelerKeki için:3/4 su bardağı un2 adet yumurta1/2 su bardağı sıvı yağ1/2 su bardağı toz şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1.5 yemek kaşığı kakao1/2 su bardağı yoğurtKreması için:1 paket krema (200 ml.)1 yemek kaşığı bal1 paket toz krem şanti3-4 damla limon suyuSÜT DİLİMİ YAPILIŞIFırınınızı 185 dereceye ayarlayın, alt ve üst turba ayarında ısıtmaya bırakın.Kreması için; Krem şanti, krema, bal ve limon suyunu bir kaseye alarak mikserle çırpın.Kremanın kıvamı sertleştiğinde buzdolabında muhafaza edin.Keki için; Toz şeker ve yumurtayı bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.Üzerine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek harcını eşit olacak şekilde tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında keki 10 dakika pişirin.Keki, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden alın. Başka bir kağıdın üzerine ters çevirin.Keki ortadan ikiye kesin. Kekin bir bölümüne hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.Diğer keki üzerine kapatın. Ardından kare şeklinde dilimlere ayırın.Hazırladığınız süt dilimlerini hava almayan kaplarda, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.