16 Ocak 2022 - 10:02
Son Güncelleme:
Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri
1
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...
16 Ocak 2022 - 10:02
Son Güncelleme:
2
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ
3
DOMATESLİ YUMURTA TARİFİ
Domatesli yumurta malzemeler
- 1 büyük domates
- 1 -2 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz karabiber kekik arzuya göre pul biber
- Domateslerin üzerine serpmelik rende kaşar
DOMATESLİ YUMURTA YAPILIŞI
- Teflon tavaya tereyağı alıp eritin.
- Domatesleri dilim dilim kesip tavaya alın.
- Üzerine rendelenen sarımsaklardan serpin.
- Domatesin alt tarafı kızarınca her domatesi çevirin ve üzerine baharatlardan serpiştirin.
- Daha sonra ortasına yumurta ya da yumurtaları kırın. Domateslerin üzerine çok az kaşar rendesi serpip kaşar eriyene kadar bekleyin.
4
LAVAŞ OMLET TARİFİ
Lavaş omlet malzemeler
- 1 adet lavaş
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
LAVAŞ OMLET YAPILIŞI
- Uygun bir kaba yumurta, süt ve tuz ekleyip çırpın.
- Tavada tereyağını kızdırın, yumurta karışımını tavaya ekleyin ve lavaşı üzerine koyarak kapağını kapatın.
- Ocağın altını kısın 1 dakika sonra ters çevirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını tekrar kapatıp 1 dakika sonra servis tabağına alıp servis edin.
5
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Baklavalık yufkadan patatesli börek malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK YAPILIŞI
- Sosu için suyu, yoğurdu ve yağı karıştırın.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp ezin. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavurun.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyin.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alın.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha serin.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürün.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürün.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da serin.
- Bu şekilde dört kat elde edin.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına ekleyin. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarın.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine dizin. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtün. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
6
CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ TARİFİ
Cevizli kuru domates mezesi malzemeler
- 20-25 adet kuru domates
- 2 adet sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet ceviz(kırık)
- 4-5 dal ayıklanmış maydanoz
CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ YAPILIŞI
- Domatesleri kaseye dökün, üzerine sıcak suyu ekleyin.
- 10-15 dakika yumuşaması için bekletin.
- Ardından domateslerin suyunu süzün, hafif kurulayın.
- İnce şeritler halinde doğranan domatesleri servis tabağına alın.
- Zeytinyağı, sarımsak(rende), kekiği küçük bir kasede hazırlayıp domateslerin üzerine dökün.
- Ceviz ve maydanozu ekleyip karıştırın.
7
DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ
Domatesli peynirli kiş malzemeler
- 100 gr tereyağı ya da margarin(soğuk)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Kiş üzeri için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 100 gr beyaz peynir
- 10-12 adet kiraz domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biberiye
DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ YAPILIŞI
- Soğuk yağ küp küp kesilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak hamur yapılır.
- Fazla yoğrulmamalı aksi halde yağ yumuşar ve daha fazla un ister.
- Yuvarlak kalıba hamur eşit şekilde yayılır.
- Kenarları hafif yukarı doğru kaldırır.
- Çatal ile hamur birkaç yerden delinir.
- Hamurun üzerine krema eklenir.
- Beyaz peynir ilave edilir.
- Kiraz domatesler ikiye bölünür ve üzerine dizilir.
- Zeytinyağı, tuz ve biberiye gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında en az 50 dakika kadar pişirilir.
- Ilık ya da soğuk servis edilir.
8
KREP TARİFİ
Krep malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt ( isteğe bağlı yarı su yarı süt yapılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
KREP YAPILIŞI
- Krep hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Hamurun altı kızarmaya başladığında üstü de biraz sertleşince ters düz edip her iki tarafını da kızartın.
- Orta ateşte kızartabilirsiniz.
- Tüm harç bitene kadar bu işlemi yapın.
9
KAŞARLI DOMATES SALATASI TARİFİ
Kaşarlı domates salatası malzemeler
- 3 orta boy domates
- 100 gram kaşar peynir
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
KAŞARLI DOMATES SALATASI YAPILIŞI
- Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz.
- Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz.
- Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstüne de zeytinyağı gezdiriyoruz.