30 Ocak 2022 - 10:15
Son Güncelleme:
Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri
1
Günün en önemli öğünlerinden birisi olan kahvaltıyı hem sağlıklı hem de lezzetli hale getirmek için birbirinden güzel tarifler var. Pratik ve kolay hazırlayabileceğiniz kahvaltı tarifleri sofranıza lezzet katacak. "Kahvaltıya ne yapabilirim?" diyenlere, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği pratik kahvaltı tarifleri...
30 Ocak 2022 - 10:15
Son Güncelleme:
2
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ
3
DOLGULU KAŞARLI SİMİT TARİFİ
Dolgulu kaşarlı simit malzemeler
- 2 adet simit
- 2 adet yumurta
- 100 gram kaşar
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 4 adet cherry domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
DOLGULU KAŞARLI SİMİT YAPILIŞI
- Domates ve biberleri küp küp doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serpin.
- Simitleri yapışmaz tavaya koyun ve orta kısımlarına ister çırpılmış isterseniz de çırpmadan yumurtaları koyun ve üzerine biberleri ekleyin.
- Üzerine kapağı kapatıp orta ateşte yumurta pişene kadar pişirin.
- Yumurta pişmeye başlayınca üzerine domatesi koyup rendelenmiş kaşarları ekleyin ve yine kapağı kapatıp kaşarların erimesini bekleyin.
- Kaşarlar eridiğinde servis edin.
4
CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ TARİFİ
Cevizli kuru domates mezesi malzemeler
- 20-25 adet kuru domates
- 2 adet sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet ceviz(kırık)
- 4-5 dal ayıklanmış maydanoz
CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ YAPILIŞI
- Domatesleri kaseye dökün, üzerine sıcak suyu ekleyin.
- 10-15 dakika yumuşaması için bekletin.
- Ardından domateslerin suyunu süzün, hafif kurulayın.
- İnce şeritler halinde doğranan domatesleri servis tabağına alın.
- Zeytinyağı, sarımsak(rende), kekiği küçük bir kasede hazırlayıp domateslerin üzerine dökün.
- Ceviz ve maydanozu ekleyip karıştırın.
5
MIHLAMA TARİFİ
Mıhlama malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram Trabzon peyniri
MIHLAMA YAPILIŞI
- Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
- Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
- Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
- Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
- Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
6
MİLFÖYDEN KIYMALI MİNİ PİDE TARİFİ
Milföyden kıymalı mini pide malzemeler
- 6 adet milföy
İç harcı için
- 200 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber
- Ayrıca 1 adet yumurta
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
MİLFÖYDEN KIYMALI MİNİ PİDE YAPILIŞI
- İlk olarak domates rondodan geçilir. Kıymalı iç harca eklenir.
- Daha sonra rondoya soğan, biberler ve maydanozlar incecik kıyılır ve iç harca eklenir.
- Baharatlar, salça ve sıvı yağ koyulur. Güzelce karıştırılır. Kıymalı harç sürülebilir kıvamda olmalı.
- Milföyleri paketten çıkarıp ortadan ikiye bölün.
- Hamur çözülünce merdane ile bir iki defa üzerinden geçip uzatın.
- Kenarlarını katlayıp pide şeklini verin.
- İç kısımlarına iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yayın.
- Son olarak çırpılmış yumurtayı kenar kısımlarına fırça ile sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
7
PATATESLİ OMLET TARİFİ
Patatesli omlet malzemeler
- 2 orta boy patates
- 3 yumurta
- Sıvıyağ
- Tuz
- Tercihe göre baharat
PATATESLİ OMLET YAPILIŞI
- Patatesleri soyup iyice yıkayın.
- Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin.
- Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın.
- İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin.
- Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin.
- Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
8
PIRASALI BÖREK TARİFİ
Pırasalı börek malzemeler
- 4 dal pırasa
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 5 yufka
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 paket labne
- Tuz
- Karabiber
PIRASALI BÖREK YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
- 1 çay bardağının yarısını tencereye dökün.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine ince ince doğradığınız pırasaları ekleyin.
- Pırasa kavrulurken kabuğu soyulmuş havucu rendeleyin ve pırasanın üzerine ekleyin.
- Kuş üzümlerini iyice yıkayıp suda bekletin.
- 10 dakika suda bekleyen üzümleri de tencereye ekleyip üzerine yarım çay bardağı su ekleyip,tuzu, karabiberi koyun ve kapağı kapatıp 15 dakika pişirin.
- Altını kapattığınız pırasa ılımaya başlayınca içine labne ekleyip iyice karıştırın.
- Düz bir zeminde yufkayı tam açın ve eşit bir şekilde iç harçtan döküp rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız rulo yufkayı yuvarlak cam tepsiye kendi etrafında dönecek şekilde sıkıca yerleştirin.
- Bütün yufkalara bu işlemi uygulayın.
- Bir kapta yumurta yarım çay bardağı yağ ve sütü iyice çırpıp yufkaların üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.