TAVA KEKİ YAPILIŞI
Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyin.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devim edin.
Derin ve kalın tabanlı tavayı tereyağı ile yağlayın.
Hazırlanan kek harcını yağlanmış tavaya dökün ve tavayı ocağa alın.
Üzerini bir mutfak bezi ile örterek kapağını kapatın ve bezin sarkan kısımlarını kapağın üzerine doğru kapatın.
Kısık ateşte keki yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Pişirme süresi ocaktan ocağa değişiklik gösterebilir, kürdan testi ile pişip pişmediğinden emin olun.
Üzerinin sosu için hazır çikolata sosuna sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
Hazırlanan çikolata sosunu kekin üzerine gezdirin.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.