Yemek Gelinim Mutfakta Akdeniz tatlısı babata nasıl yapılır? Akdeniz tatlısı babata tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Akdeniz tatlısı babata nasıl yapılır? Akdeniz tatlısı babata tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Akdeniz tatlısı babata nasıl yapılır? Akdeniz tatlısı babata tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın final günü gelinler Akdeniz tatlısı babata tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Akdeniz tatlısı babata tarifi araştırıyor. Peki, Akdeniz tatlısı babata nasıl yapılır? Normal kekten oldukça farklı olan Akdeniz tatlısı babata tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyiflerine keyif katacak Akdeniz tatlısı babata tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, Akdeniz tatlısı babata nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Akdeniz tatlısı babata tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AKDENİZ TATLISI BABATA TARİFİ

Akdeniz tatlısı babata malzemeler

  • 5 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yer fıstığı (ham)
  • 1 kahve fincanı susam

AKDENİZ TATLISI BABATA YAPILIŞI

  • Yoğurdu, zeytinyağını, tahini ve toz şekeri çukur bir kap içinde iyice çırpınız.
  • Ayrı bir kaba mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını koyup harmanlayınız. Ortasını havuz gibi açınız. İçine yoğurtlu karışımı koyunuz.
  • Tüm malzemeyi karıştırarak birbirine yediriniz.
  • Hazırladığınız karışımı, dibi yağlanmış fırın kabına aktarınız. Yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde yayınız. Üstünü düzeltiniz ve susamı serpiştiriniz. 30 dakika dinlenmeye bırakınız.
  • Hamurun üstüne, son olarak, zar kabukları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş fıstık tanelerini, aralarında iki parmak mesafe olacak şekilde sıra sıra diziniz ve fırın kabını 180°dw ısıtılmış fırına sürünüz.
  • Yaklaşık 45 – 50 dakika sonra, hamurun üstü nar gibi kızardığında, kabı fırından alıp soğumaya bırakınız.
  • Soğumuş keki önce fıstıkların arasından kesiniz. Sonra porsiyonluk parçalar halinde kesiniz.