Yemek Gelinim Mutfakta ayrılık acısı nasıl yapılır? Ayrılık acısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta ayrılık acısı nasıl yapılır? Ayrılık acısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta ayrılık acısı nasıl yapılır? Ayrılık acısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ayrılık acısı tarifi yapıyor. Seyirciler ise ayrılık acısı tarifi hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Ayrılık acısı nasıl yapılır? Et ile yapılan ve acı sevenlerin favori lezzeti olacak ayrılık acısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Et soteyi acı sevenlerin vazgeçemeyeceği ayrılık acısı tarifi, hızlıca hazırlayabileceğiniz şahane bir tarif. İşte, ayrılık acısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AYRILIK ACISI TARİFİ

Ayrılık acısı malzemeler

  • 350 gram sotelik et
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet jalapeno
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat

AYRILIK ACISI YAPILIŞI

  • Dana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Jalapeno içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.
  • Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.
  • Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.
  • Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.
  • Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.
  • Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.
  • Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.
  • Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Soğutmadan servis edin.