Yemek Gelinim Mutfakta Hatay usulü şıhıl mahşi nasıl yapılır? Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Hatay usulü şıhıl mahşi nasıl yapılır? Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Hatay usulü şıhıl mahşi nasıl yapılır? Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'ya gelinler haftanın ilk gününe Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi yaparak başladı. Ekran başında izleyen seyirciler ise Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi araştırıyor. Peki, Şıhıl mahşi nedir, nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şıhıl mahşi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hatay'ın yöresel lezzetlerinden birisi olan şıhıl mahşi tarifi, birçok kişinin severek yediği enfes bir lezzet. İşte, şıhıl mahşi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ

Şıhıl mahşi malzemeler

  • 12 dolmalık kabak
  • 1 kg kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği
  • 50 gr haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • 50 gr domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 ml ayçiçeği yağı

ŞIHIL MAHŞİ YAPILIŞI

Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile kavurun.

Soğanları küp doğrayıp salça ile birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.

Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.

180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.