Yemek Gelinim Mutfakta kaymaklı badempare nasıl yapılır? Kaymaklı badempare tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta kaymaklı badempare nasıl yapılır? Kaymaklı badempare tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta kaymaklı badempare nasıl yapılır? Kaymaklı badempare tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kaymaklı badempare tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette kaymaklı badempare tarifi araştırıyor. Peki, kaymaklı badempare nasıl yapılır? Bayramda ağızları şenlendirecek kaymaklı badempare tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle bayram sofranıza lezzet katacak kaymaklı badempare tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kaymaklı badempare nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği kaymaklı badempare tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAYMAKLI BADEMPARE TARİFİ

Kaymaklı badempare malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 yumurta

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon dilimi

Üzeri için

  • 1 su bardağı dövülmüş badem
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fıstık
  • 200 gr kaymak

KAYMAKLI BADEMPARE YAPILIŞI

Şerbeti hazırlayın: Tencereye su, şeker ve limon dilimini ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar pişirin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlayın: Bir kapta un, irmik, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu karıştırın. Yumuşamış tereyağını ve yumurtayı ekleyip elinizle yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Badempareleri şekillendirin: Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yuvarlak şekil verin.

Badempareleri pişirin: Fırın tepsisini yağlayın ve badempareleri tepsiye dizin. Üzerlerine dövülmüş badem ve fıstık serpin. Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında badempareler kızarana kadar pişirin.

Haberin Devamı