Yemek Gelinim Mutfakta pratik Boşnak mantısı nasıl yapılır? Pratik Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta pratik Boşnak mantısı nasıl yapılır? Pratik Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta pratik Boşnak mantısı nasıl yapılır? Pratik Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ilk günü pratik Boşnak mantısı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise bu nefis lezzeti evde denemek için pratik Boşnak mantısı tarifi araştırıyor. Peki, pratik Boşnak mantısı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten ve tadına doyum olmayan pratik Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Boşnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan Boşnak mantısı tarifi, birçok kişinin severek yediği enfes bir lezzet. Peki, pratik Boşnak mantısı nasıl yapılır? İşte, pratik Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PRATİK BOŞNAK MANTISI TARİFİ

Pratik Boşnak mantısı malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı nane

Yufkayı yağlamak için:

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

  • 500 gram yoğurt
  • İsteğe bağlı olarak 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

PRATİK BOŞNAK MANTISI YAPILIŞI

  • Hamur için; elenmiş un, su, tuz ve zeytinyağı geniş ve derin bir kapta bütünleşene kadar iyice yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında yani ne sert ne yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurma işleme devam edin.
  • Hazırlanan hamuru, üzeri streç film ya da temiz bir bez ile kapatılarak otuz dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
  • İç harcı için; soğan, yemeklik şekilde ince ve küp küp olarak doğrayın.
  • Ardından soğan, kıyma ve tüm baharatlarla iyice karıştırılıp homojen hale getirin.
  • Yapım aşaması; dolapta dinlenmiş olan hamuru, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini hafifçe unlayın.
  • Ardından her bir bezeyi, temiz ve düz bir zemin üzerinde merdane yardımı ile incelene kadar açın.
  • Açılmış olan hamurun üzerine, her yeri ıslanacak şekilde ay çiçek yağından serpin ve iyice yağlayın.
  • Hamuru klasik mantıdaki gibi kare şeklinde parçalara ayırın ve tam ortasına kıymalı iç harcı yerleştirin.
  • Uçlarını birleştirerek sıkı bir şekilde kapatın ve çok az yağladığınız geniş tepsiye yerleştirin.
  • Tüm bezeler için aynı işlemi sırayla uygulayın. Tepsiye mantıları hiç boşluk kalmayacak şekilde dizmeye özen gösterin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında 40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.
  • Sosu için; yoğurdu iyice çırparak pürüzsüz hale getirin.
  • Eğer yoğurdu sarımsaklı tercih ediyorsanız bu aşamada ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
  • Sarımsağı isteğinize göre bir ya da iki diş olarak kullanabilirsiniz.
  • Yoğurdun üzerine eklenecek sos için küçük bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını iyice eritin ve üzerine kırmızı biberi ekleyin.
  • Malzemeler iyice birbirine karıştıktan sonra altını kapatın.