Yemek Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında haftanın final günü gelinler soğuk baklava pastası tarifi yapıyor. Ekran başında izleyenler ise internette soğuk baklava pastası tarifi araştırıyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak soğuk baklava pastası tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Misafirlerinizin tadına doyamayacağı soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SOĞUK BAKLAVA PASTASI TARİFİ

Soğuk baklava pastası malzemeler

  • Bir paket baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arası için:

  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı şeker

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

SOĞUK BAKLAVA PASTASI YAPILIŞI

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.
  • Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin.
  • Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.
  • Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin.
  • Her 3 katta bir araları yağlayın.
  • 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.
  • Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin.
  • Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.
  • Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin.
  • Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin.
  • Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.
  • En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.